De paarden

Fáni

IMG_9267

Naam: Fáni frá Skjalaritara
Geboortedatum: 06-05-2009
Geslacht: ruin
Ras: IJslander

Fáni is de leider van de kudde en waakt over zijn maatjes. Hij wordt veel ingezet in de praktijk vanwege zijn geduld. Wel laat Fáni de kinderen geregeld zien dat zij ook met hem geduld moeten hebben. Hij is een rustig, stabiel en betrouwbaar paard.

Skuggi

IMG_9572

Naam: Skuggi vom Suassenhof
Geboortedatum: 21-08-2013
Geslacht: ruin
Ras: IJslander

Skuggi is eigenwijs en grappig. Wel zoekt hij snel je grenzen op en houdt hij niet altijd rekening met jouw ruimte. Hij houdt van knuffelen, maar vindt het soms moeilijk om in te schatten hoe dichtbij hij mag komen. Hij zit het liefst aan je rits of in je jaszak op zoek naar een snoepje.

Flugar

IMG_9334

Naam: Flugar van Noorderland
Geboortedatum: 17-05-2007
Geslacht: ruin
Ras: IJslander

Flugar is een wijs en zorgzaam paard. Hij zoekt contact met mensen maar is hier soms wat aftastend in. Als je verdrietig bent dan staat Flugar vooraan om je te troosten. Hij doet dat op een zachte en liefdevolle manier. Zelf is hij een beetje een binnenvetter, hij laat het niet snel zien als hij zich niet zo fijn voelt.

Timo

IMG_9349

Naam: Timo v.d. Schaapsburg
Geboortedatum: 17-04-2007
Geslacht: ruin
Ras: Mini paard

Timo is klein van stuk, maar groot in zijn denken. Hij doet niet onder voor de grotere paarden die bij hem staan. Hij is de beste vriend van Flugar. Wanneer je denkt dat je bij Timo wel even iets voor elkaar krijgt dan kom je van een koude kermis thuis.

Florus

IMG_9142

Naam: Fókus frá Kirkjuvegi
Geboortedatum: 29-03-2019
Geslacht: ruin
Ras: IJslander

Omdat Florus geen echte IJslandse naam is, heeft hij gewoon twee namen. Hij is lief en aanhankelijk. Komt je snel opzoeken en vraagt dan graag om aandacht. Florus is de jongste en moet veel dingen nog leren. We geven hem daar lekker de tijd voor en weten nog niet precies wanneer en hoe we hem zullen gaan inzetten in de praktijk.